EX30 Ηλεκτρικό    ΕπισκόπησηΕσωτερικόΧαρακτηριστικάΠροδιαγραφές

Κύρια χαρακτηριστικά

Εξερευνήστε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, άνεσης και συνδεσιμότητας που κάνουν το EX30 ένα μικρό SUV με μεγάλες δυνατότητες.

Εξατομικεύστε την οδήγησή σας

Η ζωή χρειάζεται λιγότερη “σάρωση και κύλιση” και γι’ αυτό εξοπλίσαμε το EX30 με ένα περιβάλλον χρήστη που παρέχει δυνατότητες εξατομίκευσης για απλούστερο έλεγχο.

Συνδυαστική κεντρική οθόνη

Ένα τάμπλετ 12,3″ ενσωματώνει τον Ψηφιακό Πίνακα Οργάνων και την κεντρική οθόνη. Συνδυάζει σε μία οθόνη, προσβάσιμη με μία ματιά, τις πληροφορίες για την οδήγηση και τα χειριστήρια αφής που προτιμάτε.

Χειριστήρια αφής με άμεση απόκριση

Η οθόνη αφής είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει οπτικά στοιχεία υψηλής ευκρίνειας με ελάχιστες αντανακλάσεις. Και η απόκρισή της είναι άμεση. Οι αισθητήρες και ένα φιλμ υπερύθρων προσφέρουν ακαριαία απόκριση στους χειρισμούς.

Έξυπνες συντομεύσεις και ρυθμίσεις

Αναζητήστε τα χειριστήρια που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο κάτω μέρος της κεντρικής σας οθόνης.

Δεν πρόκειται για τυπικές συντομεύσεις. Τα χειριστήρια εμφανίζονται μόνο όταν η δυνατότητα είναι διαθέσιμη. Θέλετε να ανοίξετε την πόρτα του χώρου αποσκευών; Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να μειωθεί η ταχύτητά σας τόσο ώστε να επιτραπεί αυτή η λειτουργία.

Τα γραφικά στην κεντρική οθόνη είναι εξίσου έξυπνα. Αποκτήστε πρόσβαση στην πλοήγηση, το τηλέφωνό σας και τα πολυμέσα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε σάρωση. Απλώς πατήστε για έχετε πλήρη λειτουργικότητα.

Η οθόνη καλωσορίσματος σάς διευκολύνει να εξατομικεύσετε την οδήγησή σας πριν ακόμη ξεκινήσετε. Επιλέξτε τη διάθεση εσωτερικού φωτισμού που σας ταιριάζει, ενεργοποιήστε στοιχεία ελέγχου όπως το one pedal drive και θέστε σε λειτουργία το Pilot Assist.

Λειτουργίες προβολής Ψηφιακού Πίνακα Οργάνων

Λάβετε πληροφορίες για την οδήγηση όπως τις θέλετε. Η λειτουργία προβολής Calm απομακρύνει τα πάντα εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Η λειτουργία προβολής Surround παρουσιάζει τις ίδιες πληροφορίες, προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες ενεργούς υποστήριξης οδηγού, μαζί με μία άποψη σε πραγματικό χρόνο των οχημάτων που βρίσκονται γύρω σας.

Επιλέξτε την προβολή που προτιμάτε στην κεντρική οθόνη ή προγραμματίστε έναν διακόπτη στο τιμόνι για να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους.

Διαισθητικός έλεγχος με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google

Με τις ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google, μπορείτε να συνδεθείτε στην ψηφιακή σας ζωή χωρίς να χρειαστεί ζεύξη του τηλεφώνου σας με το αυτοκίνητο. Κατεβάστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές από το Google Play Store και χρησιμοποιήστε τις σε λειτουργία hands-free με το Google Assistant. Τώρα μπορείτε να έχετε τη μουσική, τα ηχητικά βιβλία και τα podcast σας λέγοντας απλώς “Hey Google”.

Το Google Assistant μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου, για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων, για τον έλεγχο ωραρίων λειτουργίας και για να κάνετε τις ίδιες γρήγορες αναζητήσεις που κάνετε και στο τηλέφωνό σας.

Πλοηγηθείτε με μεγαλύτερη σιγουριά χρησιμοποιώντας το Google Maps. Επιλέξτε με ευκολία τον προορισμό σας και δείτε βήμα προς βήμα οδηγίες στην κεντρική οθόνη. Θα δείτε επίσης τη διαθέσιμη αυτονομία, εκτίμηση για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στον προορισμό σας και τους σταθμούς φόρτισης στη διαδρομή που έχετε επιλέξει.

ΜΗ εμπειρία σας θα γίνεται όλο και πιο απρόσκοπτη και ομαλή με την πάροδο του χρόνου, καθώς το Google θα προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σας.

Volvo EX30 App

Ασύρματη επικοινωνία

Η εμπειρία κατόχου του EX30 αρχίζει και τελειώνει με την εφαρμογή. Ακόμη και πριν το παραλάβετε, χρησιμοποιήστε τη για να ρυθμίσετε και να εξατομικεύσετε το αυτοκίνητό σας.

Απομακρυσμένες λειτουργίες

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να ρυθμίσετε εξ αποστάσεως τον κλιματισμό, να ελέγξετε τη φόρτιση, να ενημερώσετε και να αναβαθμίσετε το λογισμικό, να καθορίσετε τη διαδρομή σας και πολλά άλλα.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου σας με την εφαρμογή Volvo EX30.

Ευκολία σημαίνει άνεση

Σπορ τιμόνι με τετραγωνισμένη σχεδίαση

Η τετραγωνισμένη σχεδίαση του τιμονιού προσφέρει σπορ αίσθηση. Το τιμόνι ενσωματώνει κομψούς διακόπτες ελέγχου για τον οδηγό. Μπορείτε ακόμη και να εξατομικεύσετε έναν από αυτούς για εύκολη πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία.

Όταν πέφτει η θερμοκρασία, μπορείτε να θερμάνετε το τιμόνι. Χρησιμοποιήστε την κεντρική οθόνη ή αφήστε το αυτοκίνητο να το κάνει αυτόματα. Κάτω από τους 7°C, το τιμόνι μπορεί να θερμανθεί μέσω ενός προγράμματος προκλιματισμού που ρυθμίζεται από την εφαρμογή Volvo EX30.

Πολυχρηστικός χώρος αποσκευών και αποθηκευτικοί χώροι

Φορτώστε και ξεφορτώστε ευκολότερα οτιδήποτε μεταφέρετε στον μεγάλου πλάτους χώρο αποσκευών 318 λίτρων του EX30. Με επίπεδο δάπεδο, χωρίς χείλος στο κατώφλι φόρτωσης και δυνατότητα να χαμηλώσει για επιπλέον ευκολία.

Χρειάζεται να φορτώσετε περισσότερα; Υπάρχουν δύο κρυφοί χώροι, ένας κάτω από το καπό και ένας κάτω από το δάπεδο φόρτωσης, ενώ μπορείτε να διπλώσετε κάποιες ή όλες τις πλάτες των καθισμάτων για να αυξήσετε τη χωρητικότητα.

Ένας κεντρικός χώρος πολλαπλών δυνατοτήτων στο δάπεδο παρέχει επιπλέον λύσεις αποθήκευσης. Τοποθετήστε τις τσάντες και το φαγητό σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως κάτι χυθεί. Υπάρχει περισσότερος χώρος στο κάτω μέρος του για ακόμη μικρότερα αντικείμενα.

Αναζητήστε γάντζους, βάσεις συγκράτησης, δίχτυα, κουτιά και θήκες σε όλη την καμπίνα και τον χώρο αποσκευών. Τα αυτοκίνητα Volvo είναι σχεδιασμένα για τη ζωή και η ζωή συνοδεύεται από διάφορα πράγματα.

Κομψά, εργονομικά καθίσματα

Σχεδιάζουμε καθίσματα που μεγιστοποιούν τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Αυτό μπορεί να μειώσει την πίεση, την κύρτωση και την καταπόνηση των ώμων. Βρείτε την ιδανική για εσάς θέση χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν σημαίνει ογκώδη μπροστινά καθίσματα. Το λεπτό προφίλ τους ευθυγραμμίζεται με τη μινιμαλιστική σχεδιαστική μας προσέγγιση και βελτιώνει τον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Θέλετε το κάθισμά σας λίγο πιο ζεστό; Χρησιμοποιήστε την κεντρική οθόνη για να το θερμάνετε ή αφήστε το αυτοκίνητο να το κάνει αυτόματα όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7°C. Αποτελεί μέρος ενός προγράμματος προκλιματισμού το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε από την εφαρμογή Volvo EX30.

Ασύρματη φόρτιση Smartphone

Φορτίστε το τηλέφωνό σας σε μια ειδική για αυτόν τον σκοπό θήκη αποθήκευσης στα εμπρός καθίσματα.

Πρίζα στον χώρο αποσκευών

Συνδέστε μικρές ηλεκτρικές συσκευές στην πρίζα 12V του χώρου αποσκευών. Λειτουργεί ακόμα και με το αυτοκίνητο σβηστό.

Τέσσερις θύρες USB-C

Διατηρήστε τις συσκευές σας ενεργές με τέσσερις θύρες USB-C στην καμπίνα των επιβατών, δύο μπροστά και δύο πίσω.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού για ασφαλέστερους δρόμους

Park Pilot Assist

Το EX30 μπορεί να στρίψει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει για να σταθμεύσει μόνο του. Και ναι, μπορεί να σταθμεύσει ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα παράλληλα με το πεζοδρόμιο. Εσείς απλώς παρακολουθήστε προσεκτικά τι συμβαίνει γύρω σας για να αναλάβετε τον έλεγχο αν συμβεί κάτι απροσδόκητο.

Το αυτοκίνητο θα βρει επίσης καλές θέσεις στάθμευσης. Σε ταχύτητες έως 22 km/h μπορεί να εντοπίσει θέσεις και να εμφανίσει τις επιλογές που έχετε στην κεντρική οθόνη. Εσείς διαλέξτε μία από αυτές και το αυτοκίνητο θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Κάμερα 360°

Κάμερες που βρίσκονται σε κάθε μία πλευρά προσφέρουν πανοραμική άποψη 360° του αυτοκινήτου σας. Αυτή η εικόνα εμφανίζεται αυτόματα στην κεντρική οθόνη όταν επιλέγετε την όπισθεν ή πλησιάζετε ένα εμπόδιο με χαμηλή ταχύτητα.

Εμφανίστε τη με φωνητική εντολή όταν τη θέλετε και δείτε στην οθόνη δύο προβολές, 360° και 180°, τη μία δίπλα στην άλλη. Δεν χρειάζεται πλέον εναλλαγή μεταξύ τους. Απομονώστε κάμερες όταν θέλετε να έχετε εμπρός, πίσω ή πλάγια προβολή. Δείτε, επίσης, το αυτοκίνητό σας και τον περιβάλλοντα χώρο σε τρισδιάστατη εύληπτη απεικόνιση.

Door Opening Alert

Το EX30 χρησιμοποιεί ραντάρ στο πίσω μέρος του για να ανιχνεύσει ποδηλάτεςκαι άλλους δικυκλιστές που πλησιάζουν από πίσω και εκπέμπει μία ηχητική ειδοποίηση εάν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο επιχειρήσει να ανοίξει μια πόρτα.

Η ειδοποίηση έχει δύο επίπεδα. Αρχικά θα ακούσετε μια ειδοποίηση στην κεντρική οθόνη και θα ενεργοποιηθεί σταθερά μια ένδειξη BLIS. Όταν επίκειται άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης, η ειδοποίηση κλιμακώνεται. Θα ακούσετε έναν προειδοποιητικό ήχο και η λυχνία BLIS θα αναβοσβήσει.

Pilot Assist

Το Pilot Assist σάς βοηθά με πολλούς τρόπους που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε λωρίδες; Αφήστε το αυτοκίνητό σας να κάνει την κίνηση. Χρειάζεται να υπάρχει αρκετός χρόνος και χώρος για να ολοκληρωθεί η αλλαγή λωρίδας και θα πρέπει να συνεχίσετε να κρατάτε το τιμόνι. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει ωστόσο σχεδιαστεί για να μειώνει το άγχος που προκαλούν οι αλλαγές λωρίδας.

Το αυτοκίνητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά καθώς περνάτε δίπλα από μεγάλα οχήματα. Αυτό το κάνει αυξάνοντας και διατηρώντας την απόσταση μεταξύ της πλευράς του αυτοκινήτου σας και του άλλου οχήματος. Σε περίπτωση που υπάρχουν φορτηγά και στις δύο πλευρές, το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί σε ένα κεντρικό σημείο ανάμεσά τους.

Το Pilot Assist προσαρμόζει την ταχύτητά σας για να διατηρήσει την απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το όχημα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια, ειδικά στην πυκνή κυκλοφορία. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να φρενάρει μέχρι να ακινητοποιηθεί εντελώς, αν το προπορευόμενο αυτοκίνητο σταματήσει. Αν όμως αυτό το αυτοκίνητο σταματήσει μόνο για λίγο, το δικό σας θα ξεκινήσει πάλι αυτόματα.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το Pilot Assist παρέχει προηγμένη υποστήριξη στον οδηγό. Πρέπει ωστόσο να παραμένετε προσεκτικοί και σε ετοιμότητα. Το Pilot Assist μπορεί να σας προτρέψει να στρίψετε και να εντείνει τις προειδοποιήσεις εάν ανιχνεύσει οδηγό που δεν ανταποκρίνεται. Η απουσία ανταπόκρισης μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να φρενάρει, έως την πλήρη ακινητοποίηση

Συστήματα αποφυγής σύγκρουσης

Το EX30 είναι σχεδιασμένο για να σας βοηθά να αποφεύγετε ή να μετριάζετε την ισχύ των συγκρούσεωνμε άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες, οποιαδήποτε στιγμή, μέρα ή νύχτα. Μπορεί να εκπέμψει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις μέσω παλμών στο σύστημα πέδησης όταν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης.

Εάν επίκειται σύγκρουση ή εάν πρόκειται να εισέλθετε στην πορεία ενός αντίθετα ερχόμενου οχήματος σε μια διασταύρωση, το αυτοκίνητο μπορεί να επιβραδύνει αυτόματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να στρίψει το τιμόνι για να αποφύγει ή να μετριάσει μια σύγκρουση.

Σύστημα προειδοποίησης οδηγού

Το αυτοκίνητό σας μπορεί να ανιχνεύσει νυσταγμένους και αφηρημένους οδηγούς. Ένας αισθητήρας υπερύθρων στην κολόνα του τιμονιού ανιχνεύει τις κινήσεις των ματιών και του κεφαλιού του οδηγού. Παρακολουθεί πόσο γρήγορα ή πόσο αργά ανοιγοκλείνουν τα μάτια και πόσο συχνά. Μια κάμερα στο εμπρός τμήμα παρακολουθεί τον δρόμο για να ανιχνεύσει ασταθή οδήγηση. Ένας άλλος αισθητήρας παρακολουθεί το τιμόνι.

Όταν αυτά τα δεδομένα αναλυθούν μαζί και εντοπιστεί νυσταγμένος οδηγός ή οδηγός με έλλειψη προσοχής, το αυτοκίνητο μπορεί να στείλει μηνύματα στον οδηγό για να του πει ότι πρέπει να εστιάσει στην οδήγηση ή να κάνει διάλειμμα.

Καλύτερη φόρτιση, πιο σύντομα

Υπενθυμίσεις φόρτισης και εύρεση σταθμών

Μια στάθμη φόρτισης 20% ενεργοποιεί αυτόματα μια υπενθύμιση φόρτισης.Με την υπενθύμιση το αυτοκίνητο προτείνει την παρουσίαση λίστας με τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης στο Google Maps.

Επιλέξτε έναν σταθμό και απολαύστε πλοήγηση βήμα προς βήμα συν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης και την αναμενόμενη στάθμη φόρτισης κατά την άφιξη.

Προετοιμασία μπαταρίας για ταχεία φόρτιση

Επιλέξτε τη διαδρομή σας προς έναν σταθμό φόρτισης και το αυτοκίνητό σας θα προετοιμάσει τη μπαταρία, θα την προθερμάνει ή θα την ψύξει στη βέλτιστη θερμοκρασία για φόρτιση. Αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο γρήγορα και αποδοτικά θα φορτίζει η μπαταρία όταν φτάσετε.

Φόρτιση από 10% έως 80% σε 26,5 λεπτά

Φορτίστε το EX30 σας από 10% έως 80% σε 26,5 λεπτά, σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης. Ένα wallbox της Volvo Cars κάνει επίσης πιο γρήγορη την ταχεία φόρτιση στο σπίτι. Σε σύγκριση με μια κανονική οικιακή πρίζα, μπορεί να φορτίσει το EX30 σας έως και πέντε φορές ταχύτερα. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε και να σταματήσετε τη φόρτιση, να την προγραμματίσετε και να παρακολουθείτε την πορεία της στο wallbox και στο smartphone σας.

Ενισχυμένο με τεχνολογία που επαυξάνει τις δυνατότητές σας

Εύκολες ενημερώσεις λογισμικού

Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις είναι ένας απλός τρόπος για να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Δεν χρειάζονται επισκέψεις στο συνεργείο. Δεν χρειάζονται γραμμές βοήθειας πελατών.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Volvo EX30, μπορείτε να προγραμματίσετε ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις τη στιγμή που σας εξυπηρετεί. Αυτές στη συνέχεια περνούν μέσω cloud απευθείας στο αυτοκίνητο.

Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις κάνουν επίσης ευκολότερη την προσθήκη νέων και συμπληρωματικών λειτουργιών στο αυτοκίνητό σας όταν τις θέλετε.

Σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με 5G

Το EX30 είναι εξοπλισμένο για πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας 5G.Είναι ένα είδος συνδεσιμότητας που σας παρέχει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του δικτύου και του αυτοκινήτου.

Μπορεί επίσης να συνδέσει το EX30 σας στο οικοσύστημα κυκλοφορίας έξω από το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να μοιραστεί την τοποθεσία και την ταχύτητά σας με τη Google, ώστε το Google Maps να μπορεί να πλοηγηθεί σε μια διαδρομή που αποφεύγει τη συμφόρηση και σας οδηγεί εκεί που θέλετε στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Όπου δεν προσφέρεται 5G, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσει άλλα διαθέσιμα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Πλατφόρμες Snapdragon® Cockpit Platforms

Το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς τροφοδοτείται από λογισμικό που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς μας και από την Snapdragon Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies, Inc.

Αυτή η υπερσύγχρονη υπολογιστική ισχύς σημαίνει ότι οι βασικές λειτουργίες, από την ασφάλεια και την ψυχαγωγία έως τη διαχείριση της μπαταρίας και τις οθόνες, είναι γρήγορες, με άμεση απόκριση και ακριβείς.

Εμφανίζονται και περιγράφονται μελλοντικές τεχνολογίες και χαρακτηριστικά. Ο τελικός σχεδιασμός και οι δυνατότητες μπορεί να διαφέρουν. Τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην είναι διαθέσιμα σε όλες τις αγορές και μπορεί να μην αποτελούν στοιχεία βασικού εξοπλισμού για όλες τις αγορές ή για όλα τα μοντέλα.
Τα προϊόντα με τα εμπορικά σήματα Snapdragon και Qualcomm είναι προϊόντα της Qualcomm Technologies, Inc. ή/και των θυγατρικών της.
Οι επωνυμίες Google, Google Play και Google Maps αποτελούν εμπορικά σήματα της Google LLC.